2024. május 12. - Pongrác

Orbán Busekkel találkozott

Orbán Viktor, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöke a mai napon megbeszélést folytatott Erhard Busek volt osztrák alkancellárral, a Dél-kelet Európai Stabilitási Paktum különleges koordinátorával.
2008. január 9. szerda 17:15 - Hírextra
A találkozó kiemelt témája az 1999 óta működő Dél-kelet Európai Stabilitási Paktum jelenleg folyó átalakítása és az abban játszott magyar szerep volt. Erhard Busek hangsúlyozta, hogy a Fidesz kezdettől fogva jelentős szerepet játszott a Stabilitási Paktumban, amelynek sikereihez a Szegedi Folyamat keretében külön kezdeményezéssel is hozzájárult. A volt alkancellár reményét fejezte ki, hogy Magyarország és a Fidesz a továbbiakban is az akkorihoz hasonló aktív szerepet fog játszani a térség fejlődésében, integrációjában. A koszovói helyzet kapcsán a felek egyetértettek abban, hogy a szerb menekültek esetleges vajdasági betelepülése, betelepítése komoly problémát okozhat a vajdasági magyarok számára, és azáltal félelemre is okot ad körükben. Egy ilyen folyamat a terület destabilizálásához vezethet, és ezáltal Szerbia számára is jelentős belpolitikai problémát okozhat. Orbán Viktor és Erhard Busek egyetértett abban, hogy ezt a folyamatot meg kell akadályozni, az esetleges menekültek problémájára pedig együttesen kell alternatív megoldásokat találni.

Fidesz - Sajtóosztály
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását