2024. május 5. - Györgyi

A Fodor-Orbán találkozó maga eredmény

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint van olyan helyzet a politikában, amikor már azt is eredményként kell értékelni, hogy a két fél leül tárgyalni - mondta a párt szóvivője, aki a csütörtöki Orbán-Fodor találkozót is ilyennek értékelte.
2008. szeptember 18. csütörtök 20:20 - Hírextra
Halász Zsuzsa hangsúlyozta: a Fidesz és az SZDSZ között a tárgyalásokat fenn kell tartani. Fontosnak nevezte, hogy amennyiben Semjén Zsolt, a KDNP elnöke megkapja Fodor Gábor liberális pártelnök felkérését tárgyalásra, akkor készséggel asztalhoz ül vele.

A KDNP szóvivője ugyanakkor megerősítette pártja korábban hangoztatott véleményét, miszerint a kereszténydemokraták számára csak az előre hozott választás jelenti a megoldást a jelenlegi belpolitikai helyzetre.

Csütörtökön délután második alkalommal találkozott Orbán Viktor, a Fidesz, és Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke. A megbeszélést követően Orbán Viktor azt mondta: nem sikerült feloldani a Fidesz és az SZDSZ közötti nézetkülönbséget a szakértői kormány, illetve az előre hozott választások ügyében, de abban egyetértettek, hogy szavazni kell a parlamentben a kormányfő Megegyezés című programjáról.

Fodor Gábor a találkozót követően az mondta: az SZDSZ azt javasolta a Fidesznek, hogy a parlament fogadjon el egy olyan törvényt, amely nem engedi túlköltekezni a büdzsét, vagyis egy költségvetési plafont állapít meg, mert az ország legfőbb baja az állam túlterjeszkedése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását