2024. május 10. - Ármin, Pálma

Ez nem volt elegáns

Nem elegáns, illetlen dolog, hogy a város irányításáért politikai felelősséget viselő fővárosi képviselők csak a BKV keddi közleményéből értesültek arról: a 4-es metró projekt igazgatóság helyettes vezetője január 2. óta felmondását tölti - közölte az MTI
2008. január 9. szerda 07:42 - Hírextra

Lakos Imre meglepőnek tartja a BKV közleményét azért is, mivel a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén minderről - mint mondta - "egy szót sem szóltak" a közlekedési vállalat illetékesei.

A BKV sajtóirodája kedden tudatta, hogy közös megegyezéssel távozik Gulyás László, a DBR Metró Projekt Igazgatóság igazgatóhelyettesi posztjáról. Az igazgatóhelyettes a tájékoztatás szerint valamivel kevesebb mint nettó 12 millió forint végkielégítésben részesült.

Gulyás László 2001. január 1-jétől tevékenykedett a Fővárosi Közgyűlés által 1997-ben a 4-es metró projekt előkészítésére és lebonyolításának koordinálására létrehozott szervezet igazgatójaként. 2007. augusztus 1-től látta el az igazgatóhelyettesi feladatokat.

Lakos Imre azt MTI-nek elmondta azt is: a Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes által a 4-es metróberuházás projekt szervezetének további mintegy 60 fős létszámbővítésről szóló előterjesztéssel kapcsolatban joggal elvárható lett volna ennek a ténynek legalább az utólagos bejelentése a fővárosi döntéshozóknak.

Érthetetlennek tartja Gulyás László végkielégítését Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője. A frakcióvezető a távirati irodának korábban azt mondta, ha Gulyás László a felelős a metrószerződésekért, akkor magyarázatra szorul a végkielégítés, ha viszont mégsem ő felel értük, akkor az a kérdés, miért kellett távoznia.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását