2024. május 7. - Gizella

Jövő szerdáig lehet pótfelvételire jelentkezni

Jövő szerdáig, augusztus 13-ig lehet a pótfelvételire jelentkezni a kiválasztott felsőoktatási intézménynél, de ekkorra a jelentkezési lapnak ott kell lennie - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő pénteki online sajtótájékoztatóján.
2008. augusztus 8. péntek 12:05 - Hírextra
Augusztus 13-a nem a postára adás dátuma, jövő szerdáig meg kell érkeznie a jelentkezési lapnak az adott intézménybe - hívta fel a figyelmet a szóvivő. Hozzátette: azok jelentkezhetnek, akik a tavaszi felvételin nem jutottak be valamelyik iskolába, vagy 2008 tavaszán nem jelentkeztek egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.

Daróczi Dávid elmondta, hogy idén a felvételizők több mint 80 százaléka jutott be egyetemre, vagy főiskolára.

Mint mondta, a felvételi eljárás lezárultával 5.535 betöltetlen államilag támogatott hely maradt, ebből felsőfokú szakképzésben 3.978, a mesterképzésben 1.557 hely van még.
A kormányszóvivő azt mondta, a felsőoktatási intézmények saját kapacitásuk határáig költségtérítéses képzésre is vehetnek fel hallgatókat. Az, hogy hány költségtérítéses helyre lehet jelentkezni, intézményi döntés, nem a kormányé - hangsúlyozta.

Daróczi Dávid közölte: pótfelvételi eljárás keretében csak egy felsőoktatási intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni.Hozzáfűzte: erre a célra külön pótfelvételi lap van, amelyet a mellékletekkel együtt közvetlenül a választott intézménybe kell eljuttatni.

A szóvivő azt mondta, a jelentkezési lap ingyenes, az eljárási díj viszont 5.000 ezer forint.
Szavai szerint bőven van miből válogatni, hiszen a továbbtanulni vágyók az alap-, az egységes, osztatlan képzésben, valamint a felsőfokú szakképzésben 1.633 különböző lehetőségből választhatnak.

Daróczi Dávid elmondta, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők 576 meghirdetett mesterképzés közül választhatnak.Pótfelvételire jelentkezési lapot a felsőoktatási intézményektől kell kérni, vagy az Educatio Kht. ügyfélszolgálatán (VIII. kerület, Reviczky utca 6.) - mondta.A szóvivő közölte: az összes pótfelvételi lehetőséget tartalmazó lista a www.felvi.hu weblapon található.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását