2024. április 27. - Zita

Dávid Ibolya szigort sürget a pártfinanszírozásban

Európa legszigorúbb pártfinanszírozási törvényének megalkotását sürgeti a Gyurcsány Ferencnek, az MSZP és Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének címzett szerdai nyílt levelében Dávid Ibolya. Az MDF elnöke annak apropóján ragadott tollat, hogy egy gazdasági l
2008. január 9. szerda 12:19 - Hírextra
Az MDF elnöke teljesen természetesnek nevezte, hogy a miniszterelnök és a legnagyobb ellenzéki párt vezetője egyaránt az első tízben szerepel a Haszon című gazdasági magazin listáján, amely az ország legbefolyásosabb embereit veszi sorra. Azt viszont kifogásolta, hogy a lap összeállításában a tíz meghatározó személy között kapott helyet az MSZP és a Fidesz pénztárnoka is.

Ezek alapján tette fel a kérdést a címzetteknek: hogyan lehetséges, hogy mára Magyarország oda jutott, hogy a Fidesz és az MSZP pártpénztárnoka befolyásosabb ember, mint a Magyar Köztársaság elnöke? A politikus arra is kíváncsi, a két vezető miért hagyja, hogy "Magyarország a nyugati világ előtt újra, sokadszor lejáratódjon azzal az üzenettel, hogy nálunk az ügyeket nem államfők és miniszterek viszik, hanem párthoz kapcsolódó, pártkampányokat finanszírozó pénzemberek".

Levelének két címzettjéhez külön kérdést is intézett Dávid Ibolya. Gyurcsány Ferenctől azt kérdezte, hogy mikor tudható a kormányfői és pártelnöki posztot egyaránt betöltő politikus mögött az MSZP-frakció? Véleménye szerint ugyanis a miniszterelnök szavazatának csak akkor van értéke, ha az egész párt véleményét és harcos kiállását tudja képviselni.

Orbán Viktortól azt kérdezte, hogy meddig akar a Fidesz frakció várni a párt- és kampányfinanszírozási kérdés megoldásával? Dávid Ibolya hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján már kérte a többi pártot, hogy alkossák meg a legszigorúbb és legkövetkezetesebb párt- és kampányfinanszírozási törvényt. Akkor az MTI azon kérdésére, hogy az MDF bírósághoz vagy az Állami Számvevőszékhez fordul-e, amennyiben konkrét pénzügyi visszaélésekről szerez tudomást az MSZP-n és a Fideszen belül, azt mondta, politikusként az a feladata, hogy a jelenségekre hívja fel a figyelmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását