2024. április 29. - Péter

Zűrzavar a széfek körül

Miközben február 15-től a kórházaknak minden betegágy mellé széfet kellene biztosítaniuk, a Magyar Nemzet által megkérdezett intézményvezetőkkel még a rendeletet sem ismertették. A jól értesült, a területre szakosodott cégek a hatalmas üzlet reményében ek
2008. január 8. kedd 10:54 - Hírextra
Teljes a zűrzavar a kórházi ágyak mellé, a minisztériumi rendelet alapján beszerelendő széfek ügyében – derült ki, miután körkérdést tettünk fel a beruházásban érintetteknek. Mint korábban arról hírt adtunk, február 15-től kötelező lesz minden kórházi ágyhoz széfet biztosítani a lopások megelőzése érdekében.

– A minimumfeltételeket meghatározó rendelet kiegészül azzal a ponttal, hogy az eddig is kötelező éjjeliszekrény mellett elektronikusan zárható széfet is el kell helyezni minden kórházi ágy mellé – jelentette be december közepén Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, mint hozzátette, azért van szükség elektronikus zárra, mert a kulcs is ellopható.

A tárcavezető közölte: egy széf ára nyolc-kilencezer forint, országosan hetvenezer ággyal számolva ez összesen hatszázmillió forintos kiadást jelent. Varga Ferenc, a Magyar Kórházszövetség elnöke már akkor kijelentette, nem tudja, hogyan lehet majd mindenhol betartani a minisztérium előírását. Az ügyben egyébként azóta, azon kívül, hogy eltelt majdnem egy hónap, nem sok előrelépés történt.

Részletek a Magyar Nemzet január 8-i számában.
Forrás: hirtv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását