2024. március 29. - Auguszta

Rekordösszegű kártérítés

Egy amerikai üzletember több mint 750 ezer dolláros kártérítést köteles fizetni egy férfinak, amiért elszerette annak feleségét. Ez azután vált biztossá, hogy az USA Legfelsőbb Bírósága hétfőn elutasította, hogy foglalkozzon a milliomos üzletember fellebb
2008. január 8. kedd 10:57 - Hírextra
A megcsalt férj egy régi, Mississippi államban még mindig érvényben lévő törvényre hivatkozva kaphatott kártérítést. Johnny Valentine vízvezeték-szerelő 2005-ben perelte be a sajtóhírek szerint több mint húsz millió dolláros vagyonnal rendelkező Jerry Flitch-et, aki beleszeretett a neki dolgozó Sandra Valentine-be. A nő 1999-ben terhes lett, és a gyanakvó férj apasági tesztet kért, ami bebizonyította, hogy nem ő, hanem Flitch a kislány apja.

A házaspár 2002-ben elvált, és a nő hozzáment korábbi főnökéhez, majd két évvel később a megcsalt férj egy, az államban még érvényben lévő törvényre hivatkozva kártérítési pert indított az üzletember ellen. A jelenleg már csak hét államban létező jogszabály értelmében a felszarvazott férj kártérítésre jogosult veszteségéért.

A bíróság több mint 750 ezer dolláros kártérítést ítélt meg. Flitch először Mississippi állam legfelsőbb bíróságán fellebbezett, majd miután ott nem járt sikerrel, szövetségi szinten próbálkozott a szerinte alkotmányellenes döntés megsemmisítésével.

A férj szerint a törvény gyakorlatilag tulajdonként tekint a nőkre, és közölte, hogy fellebbezése nem csak a pénzről, hanem az elvekről szól: a szabálynak ki kell kerülnie a törvénykönyvekből. A milliomos ügye végül az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságáig jutott, ahol azonban nem változtattak a korábbi döntésen.
Forrás: FH/hirtv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását