2024. május 7. - Gizella

Visszavonul a McLaren csapatfőnöke

Ron Dennis, a Forma-1-es McLaren-Mercedes csapatfőnöke hamarosan visszavonul, miközben a német autógyártó növelni szándékozik részesedését az istállóban.
2008. január 8. kedd 17:03 - Hírextra

Legalábbis ezt állítja a Guardian című lap, amely szerint a Mercedes súlyának növekedését, illetve Dennis háttérbe szorulását jelzi többek között az is, hogy az új autót, az MP4-23-at Németországban és nem Nagy-Britanniában mutatták be.

A 60 éves Ron Dennis megítélésének nem kedvezett a tavalyi kémbotrány, amely a McLaren-Mercedes megbüntetését vonta maga után. A csapat szeptemberben elvesztette az összes, addig szerzett pontját a konstruktőri versenyben, valamint 100 millió dolláros büntetést kapott, mert Nigel Stepney, a Ferrari fejlesztésekért felelős korábbi mérnöke 780 oldalas dokumentumot adott át Mike Coughlannek, a McLaren-Mercedes akkori vezető mérnökének, a wokingi csapat pedig - a nemzetközi szövetség álláspontja szerint - felhasználta az információkat.

A Guardian úgy tudja, ha Dennis valóban távozik, jobb keze, Martin Whitmarsh lehet az utóda. A csapat egyik szóvivője ugyanakkor közölte, "nincs tervben egy ilyen jellegű változás bejelentése".
Ron Dennis az 1960-as években kezdte pályafutását a Forma-1-ben szerelőként, majd a szamárlétrát végigjárva eljutott a csúcsra, csapatában Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna és Mika Ha:kkinen világbajnoki címet szerzett. Irányításával a McLaren 1984-ben, 1985-ben, 1988-ban, 1989-ben, 1990-ben, 1991-ben és 1998-ban világbajnok lett a konstruktőrök versenyében.

A jelenlegi istálló főrészvényese a Mercedes 40 százalékkal, 30 százalékot egy bahreini pénzügyi csoport birtokol, míg a maradékon Dennis és üzlettársa, Mansour Ojjeh osztozik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását