2024. május 5. - Györgyi

Bizakodóak a németek

Meglehetős önbizalommal, de elbizakodottság nélkül készül a tavalyi világbajnok német férfi együttes a január 17-én kezdődő, norvégiai kézilabda Európa-bajnokságra.
2008. január 8. kedd 17:05 - Hírextra

Mindezt az egykori híres játékos, a korábbi világbajnok csapat volt tagja, a német válogatott jelenlegi edzője, Heiner Brand nyilatkozta kedden Dampban, azon a Balti-tengeri üdülőhelyen, ahol az együttes az utolsó előkészületeket végzi.

Brand - akit 2007-ben Németországban az év edzőjének választottak - utalt arra, hogy gárdája "nem könnyű" selejtező csoportba került, ahol a spanyolokkal, a magyarokkal és a fehéroroszokkal kell megküzdeniük a továbbjutásért. A rendkívül népszerű, jellegzetes bajuszú tréner hű maradt önmagához, s - akárcsak az elmúlt évi világbajnokság előtt - ezúttal is azt hangoztatta, hogy "semmit nem adnak ajándékba", azaz a németeknek nem az esélyesek pozíciójából, hanem nulláról kell indulniuk.

Mindez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy ne bizakodnának. Keddi nyilatkozatában ezt Brand sem rejtette véka alá, s külön kiemelte, hogy a játékosok jó formában, megfelelő erőnlétben és kiváló hangulatban várják az újabb nemzetközi megmérettetést.

Az Európa-bajnokságon részt vevő német válogatott teljes egészében a világbajnoki csapatra épül. Az együttesben szinte kivétel nélkül mindenki ott lesz, aki tavaly a német kézilabdázás történetének második legnagyobb sikerét kiharcolta. Így apja halála ellenére a "varázskezű" góldobó Holger Glandorf, továbbá a jobb kezén kisujja sérülése miatt egyelőre még gipszet viselő, elsőszámú kapus Henning Fritz is. Noha Brand óvatosságból egy harmadik kapuvédőt is behívott az edzőtáborba, keddi interjújában azt hangoztatta, hogy Fritz a kedvezményezett.

A tréner nem titkolta, hogy - világbajnoki cím ide vagy oda - a csapatnál még vannak hiányosságok, s az elkövetkező napokban ezek kiküszöbölésére kell összpontosítani. Első helyen a védekezés hibáit említette, utalva arra, hogy ezen a téren még sok a teendő. Szavai szerint a legutóbbi nemzetközi edzőmérkőzések ezt egyértelműen bizonyították. A tréner ugyanakkor elégedetten nyilatkozott a támadók játékáról, amit - mint hangoztatta - a Montenegró felett aratott két győzelem meggyőzően demonstrált.

A hét végére a már biztos olimpiai résztvevő németek még két edzőmérkőzést terveznek, mindkettőt a világbajnoki harmadik, Dánia válogatottjával. Brand szerint a küszöbönálló két találkozó még meggyőzőbb erőfelmérő lehet, mint a Montenegró elleni felkészítő összecsapások.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását