2024. május 2. - Zsigmond

Szobafogságon az állatok

Nemcsak az emberek, hanem a híres berlini állatkertek lakói is megsínylették az ítéletidőt az elmúlt napokban. Noha kedd délelőttre a hideg kissé enyhült, az állatkerti hatóságok még mindig nem oldották fel a napok óta tartó zárlatot, amelynek keretében e
2008. január 8. kedd 12:41 - Hírextra

Azaz a hirtelen és villámgyors jegesedés, valamint a hideg miatt nem hagyhatták és még most sem hagyhatják el belső ketreceiket, s a ketrec előtti udvaron - a látogatók szomorúságára - továbbra sem sétálhatnak.

A német fővárosban az elmúlt néhány napban a rendkívüli hideget szinte szakadatlan ónos eső kísérte, s az utak valóságos jégpályává váltak. A különböző balesetek következtében a járókelők közül meghaladta a 600-t a sérültek száma. Az állatkertek vezetői ezt igyekeztek elkerülni a hét vége óta tartó zárlattal, utalva egyebek között arra, hogy egy zsiráf számára a lábtörés akár végzetes is lehet.
Keddi lapjelentések szerint az átmeneti fogságra ítélt állatok nem váltak búskomorrá a levegő hiánya miatt, és ketreceikben is feltalálták magukat. Ráadásul látogatóikat - bár kisebb számban - benn is fogadhatták.

Amúgy a hideg - és a jég - miatt nemcsak a patásoktól vonták meg a kinti séta lehetőségét, hanem a majmokat és a trópusi madarakat is belső zárlatra ítélték.

A hatóságok szerint az esőt és a hideget még a legvastagabb bőrű állatok sem szeretik. Fagypont alatti hőmérséklet esetén még az elefántok és az orrszarvúak sem tartózkodhatnak túl sokat a szabadban. Szakértők szerint ugyanis ők is ugyanolyanok, mint a kis állatok, azaz nem veszik észre, ha megfagy az orruk vagy a farkuk.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását