2024. május 7. - Gizella

Szigorítani kell az állatkínzás büntetését

Bevezetné a minősített esetet az állatvédelmi törvénybe két szocialista képviselő, Bárándy Gergely és Csiha Judit, hogy szigorúbban lehessen büntetni a kegyetlen állatkínzást; erről Bárándy Gergely kedden sajtótájékoztatón beszélt Budapesten.
2008. október 28. kedd 13:31 - Hírextra
A képviselő elmondta, hogy eddig nem büntették a kegyetlen állatkínzást, a törvényben csak alapeset szerepel, amelynek elkövetése legfeljebb két év szabadságvesztéssel büntethető. A minősített eset bevezetésével szeretnék árnyalni, differenciálni a szabályozást.

Bárándy Gergely kifejtette: az általuk készített törvénymódosítás szerint minősített, azaz súlyosabb esetnek az számít, ha valaki rendkívüli bántalmazással viszi véghez tettét, illetve az állatnak különösen nagy szenvedést okoz. A képviselő ezt a különös kegyetlenséggel elkövetett testi sértéshez vagy emberöléshez hasonlította.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a büntetési tételt három év szabadságvesztésben maximalizálnák. A módosítás reményeik szerint még az őszi parlamenti ciklusban hatályba lép.
Szólt arról is, hogy az elmúlt tíz év állatvédelmi tapasztalatairól beszélgetést kezdeményez a parlamenti pártok szakpolitikusaival, illetve szakmai képviselőivel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását