2024. május 5. - Györgyi

Kodolányi János Főiskola lett a legjobb

A legjobb főiskola minősítést nyerte el a Kodolányi János Főiskola a Heti Világgazdaság című lap Diploma 2008 elnevezésű kiadványában megjelent rangsor alapján - jelentette be kedden az intézmény rektora.
2008. január 8. kedd 18:23 - Hírextra

Szabó Péter sajtóbeszélgetésen arról tájékoztatott, hogy a kiemelkedő eredményt folyamatos fejlesztéssel, pedagógiai, módszertani megújulási programmal, s hallgatóbarát szolgáltatások indításával érte el az intézmény.

A mostani tanévben állt fel a művészeti tanszék, ahol harminchárom hallgató kezdte meg a dzsesszhangszer és dzsesszének szakos tanulmányait. A szak különlegessége, hogy a dzsessz oktatási programja igényes popzenei képzéssel egészül ki.

A szakot a főiskola a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel közösen dolgozta ki, ami lehetővé teszi, hogy a hallgatók az alapszak elvégzése után a mesterfokozatot is megszerezhessék.
Az együttműködés további lépéseként művészeti menedzser mesterszak indítását is tervezik - mondta a rektor.

A Kodolányi János Főiskolán folyó képzés magas színvonalát nemcsak az oktatási tárca által adományozott Felsőoktatási Minőségi Díj, és az intézmény folyamatosan bővülő nemzetközi kapcsolatai jelzik, hanem a jelentkező hallgatók növekvő száma is - tette hozzá.

Az utóbbiban része van annak, hogy a munkaerőpiac igény tart az intézményben végzett szakemberekre.

A főiskola hallgatóbarát szolgáltatásai közül Szabó Péter kiemelte a tavaly kialakított egykapus ügyfélszolgálatot, amely nemcsak Székesfehérváron, hanem a főiskolai oktatás másik két helyszínén, Budapesten és Siófokon is segíti a hallgatók ügyeinek gyors, egy helyen történő intézését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását