2024. május 6. - Ivett, Frida

Az olasz író Budapestre látogat

Budapestre látogat a kortárs olasz irodalom egyik kiemelkedő képviselője: Claudio Magris az Olasz Kultúrintézet meghívására csütörtökön és pénteken egyik drámája, valamint könyve bemutatóján vesz részt a magyar fővárosban - közölte az intézmény kedden az
2008. január 8. kedd 18:10 - Hírextra

Az intézet tájékoztatása szerint a tavaly irodalmi Nobel-díjra is jelölt Claudio Magris, a Duna című sikerkönyv szerzője csütörtökön Lei dunque capir? című monodrámája bemutatóján lesz jelen az Olasz Kultúrintézetben.

A trieszti Teatro Rossetti színházzal együttműködésben megvalósuló előadásban az ismert olasz színésznőt, Daniela Giovanettit láthatja a közönség, Antonio Calenda rendezésében.
A kultúrintézet ismertetője szerint a Lei dunque capir? a modern Eurüdiké monológja, aki férje, a különc és szenvedélyes Orpheusz iránti szerelmének emlékében él.

Pénteken délután, szintén az Olasz Kultúrintézetben mutatják be Claudio Magrisnak az olasz Garzanti Kiadónál megjelent Alla cieca című művét, melynek magyar fordítása az Európa Könyvkiadónál látott napvilágot Vaktában címmel.

A kötetet a szerző és Paolo Guido Spinelli olasz nagykövet jelenlétében Konrád György író mutatja be. A rendezvényen részt vesz Barna Imre, az Európa Könyvkiadó igazgatója, Gál Judit, a könyv fordítója, valamint Arnaldo Dante Marianacci, az Olasz Kultúrintézet igazgatója.

A Vaktában egy mindig menekülésben lévő férfi történetét meséli el egyes szám első személyben. Egy olyan emberét, akit Jorgen Jorgensennek és sok egyéb másnak hívnak, egy férfiét, akit időről időre a legkülönbözőbb börtönökbe, koncentrációs táborokba, büntetőtelepekre zárnak - olvasható a kultúrintézet összegzésében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását