2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Felelős az egyik főszerkesztő-helyettes

Elfogadta egyik eddigi helyettese, Nagy Csaba felmentési kérelmét Vörös T. Károly, a Népszabadság főszerkesztője - derül ki a Horn Gyula téves halálhírének kiadása kapcsán folytatott vizsgálatról a napilap csütörtöki közleményéből.
2007. október 11. csütörtök 19:39 - Hírextra

"A Népszabadság szerkesztőségében lezajlott a Horn Gyulával kapcsolatosan megjelent téves információ nyomán indított vizsgálat. Ennek alapján megállapítható Nagy Csaba ügyeletes főszerkesztő-helyettes felelőssége, ezért Vörös T. Károly főszerkesztő elfogadta az érintett főszerkesztő-helyettes felmentési kérelmét" - áll a főszerkesztő által jegyzett közleményben, amely szerint a megüresedett pozícióra a lap vezetése pályázatot ír ki.

Szerdán beszélt arról Vörös T. Károly főszerkesztő az MTI-nek, hogy vizsgálatot rendelt el amiatt, hogy hétfő este a napilap internetes oldalán közzétettek egy, később tévesnek bizonyult hírt Horn Gyula volt miniszterelnök haláláról.

A keddi közlés szerint az ügyben csütörtökön, a tulajdonosokkal egyeztetve hoz döntést a szerkesztőség az általa megnevezni nem kívánt "két vezető munkatárs" ügyében. Később kiderült, Nagy Csaba és Tamás Ervin főszerkesztő-helyettesek érintettek az ügyben.

A Magyar Rádiónak Vörös T. Károly még aznap azt is elmondta, mindkét, az ügyben érintett főszerkesztő-helyettes is a felmentését kérte.

"Horn Gyula halálhíre szerencsére alaptalannak bizonyult. Elnézést kérünk" - írta internetes honlapján a Népszabadság, amiért "hétfőn este kilenc óra előtt néhány másodpercig látható volt címlapunkon az a téves információn alapuló gyorshír, amelyben Horn Gyula halálhírét keltettük".

"Az információ szerencsére alaptalannak bizonyult. A volt miniszterelnöktől és az olvasóktól elnézést kérünk" - állt A szerk. aláírású közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását