2023. december 2. - Melinda, Vivien

Diána hajtincsét nem adják

Tiltakozások hatására visszavonták Diana walesi hercegnő egy szőke hajtincsét egy internetes árverésről Új-Zélandon. A tíz éve tragikus balesetben elhunyt brit hercegnő még 1995-ben ajándékozta hajfürtjét egy barátjának - írta vasárnapi számában a Sunday
2008. január 7. hétfő 07:05 - Hírextra
A TradeMe internetes árverési portál szóvivője szerint az ajánlatot azért kellett visszavonni, mert az sértett egy előírást, amely tiltja emberi testrészek adásvételét a világhálón.

A hercegnő hajfürtjét egy Bruce Gotobed nevű volt jezsuita páter, katolikus műtárgyak és ereklyék gyűjtője kínálta megvételre, aki saját állítása szerint két éve vásárolta azt egy amerikai gyűjtőtől. A hajtincset már egy éve hiába árulta a TradeMe-nél, s most a kritikák hatására vissza is vonta ajánlatát.

- Az emberek olyan ügyek ellen harcolnak, amelyeket nem is értenek - hangoztatja Gotobed, aki azt állítja, hogy birtokában van egy hajtincs John F. Kennedy meggyilkolt amerikai elnöktől is.

A gyűjtő 600 új-zélandi dollárért (mintegy 80 ezer forintért) szeretne túladni Diana hajtincsén, amelyet a néhai hercegnő egy verseskötet mellékleteként ajándékozott el, s amelynek hitelességét állítólag Diana egy sajátkezű bejegyzése igazolja.

Az árverési ajánlatával felháborodást okozó Gotobed hangoztatja, hogy noha visszatetszőnek tűnhet, ősidők óta szokás a holtak haja egy darabjának megőrzése, s - mint rámutatott - "még a katolikus egyház is ereklyeként használta szentek holttestének részeit".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását