2024. május 14. - Bonifác

Mikor nő fel a pasi?

A pasik sem egyszerűek:eleinte az idősebb után futnak, később a sokkal fiatalabbat veszik el. Igaz a mondás miszerint a férfiak később érnek, mint a nők.
2008. március 13. csütörtök 15:39 - Hírextra
Amerikai kutatások bizonyították, hogy a nők átlagban 27-29 éves korukra válnak önálló felnőtté, ezzel szemben a férfiak csak 40-42 évesen érik el ezt a szintet.

- A nők érettségével szoros összefüggésben van a gyermekvállalás is. Ilyenkor ugyanis belép az életükbe egy másik személy, akiről gondoskodni kell. A nőket ez a feladat azonnal felelősségteljes, érett felnőtté teszi. A férfiak azonban továbbra is ugyanúgy követelik a szeretetet, törődést, és gyerekként viselkednek. Ha nem kapják meg párjuktól a kellő odafigyelést, akár másfelé is kacsingathatnak. Ez azért van, mert a férfiak az anyai gondoskodást sokkal tovább igénylik, mint a nők – magyarázta el a Netbulvárnak Dr. Sebestyén Tamás, pszichológus.

A kapuzárási pánik azonban nem csak az erősebb nemet érheti utol, hanem a nőket is. Ha nincs szabadság a kapcsolatban, akkor az ember bezárva érzi magát, ösztönösen ki akar törni, ez okozza a félrelépéseket. Ha elegendő teret hagyunk a másiknak, pánik sem lesz. Ennek megteremtése a párok közös feladata, és a határokat nem szabad áthágni. A félrelépéseket sem azonos módon éljük meg…

- A férfiak nem tudják elviselni, ha testileg megcsalják őket, és más érhet az ő ’’birtokukhoz’’. Ez az ősi ösztönből adódik. A nők viszont a lelki hűtlenséget nem bírják, és megbocsátani is csak igen nehezen tudnak – árulta el a pszichológus.

Abban a helyzetben, ha fiatalabb férfi egy idősebb nővel él együtt, akkor ott valószínűleg mindkét fél igényli az anyáskodást. A nő így kiélheti ilyenfajta ösztöneit, ezenkívül friss energiát kap, amitől fiatalabbnak érezheti magát. A férfinak pedig tapasztalt támasza van. A nők azonban biológiailag korábban öregszenek, mint a férfiak, és ez veszélyt jelenthet a kapcsolatra.

- Az elvált férfiak többsége második feleségnek 10-15 évvel fiatalabb hölgyet választ. A férfinak szüksége van aktív szexre, ehhez viszont az kell, hogy folyamatosan kívánja párját. Az egészséges korkülönbség körülbelül nyolc évben határozható meg, de ez természetesen egyénfüggő. Ami sokkal fontosabb egy hosszú távú kapcsolathoz, hogy a felek közt érzelmi stabilitás legyen.

Ha kapcsolatunkban valami nem teljesen biztos - a szakember szerint - mindig az ösztöneinkre hallgassunk.

- Érzelmeket csak érzelmekkel lehet pótolni. A ráérzés az elsődleges, nem szabad megmagyarázni az ellenkezőjét. A szerelemre minimum három alkalom adatik az életben. Előbb-utóbb mindenki megtalálja az igazit.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását