2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Libanont rendezik, Pakisztánt nem?

Amr Músza, az Arab Liga főtitkára bejelentette vasárnap, hogy 48 órán belül Bejrútba utazik azzal a tervvel, amelyet a liga külügyminiszterei dolgoztak ki és javasolnak megvalósításra a libanoni belpolitikai válság megoldása érdekében. Eközben az ENSZ nem
2008. január 6. vasárnap 20:23 - Hírextra
A munkaterv szerint a libanoni parlament azonnal megválasztaná államfőnek Michel Szulejman vezérkari főnököt, akinek személyéről egyetértés alakult ki a szembenálló libanoni politikai erők között, megalakítanának egy egységkormányt, majd megújítanák a választási törvényt. Libanonban egyöntetű támogatást fogadta a liga tervét, amelyet szombaton jelentettek be a szervezet kairói tanácskozásán.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa valószínűleg nem fogja kivizsgálni a Benazír Bhutto pakisztáni ellenzéki vezető elleni terrorista merénylet körülményeit - értesült a The Washington Post.  A 15 tagú testületben még arra sem mutatkozik hajlandóság, hogy több mint egy héttel Bhutto meggyilkolása után fontolóra vegye a merénylet kivizsgálását. "Tulajdonképpen nem is tárgyaltunk erről" - nyilatkozott Marcello Spatafora olasz nagykövet. A liberális újság felhívta a figyelmet: Rafík Haríri néhai libanoni miniszterelnök három évvel ezelőtti meggyilkolása ügyében a BT 24 órán belül vizsgálatot rendelt el. A testület most annak ellenére tétlen, hogy a pakisztáni ellenzék vezetői, emberi jogi aktivisták, sőt még Bhutto férje is vizsgálatot kért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását