2024. május 6. - Ivett, Frida

Embereket csonkítottak meg Iránban

Öt bűnelkövetőnek vágták le a jobb kezét és a bal lábát egy iráni börtönben az ISNA iráni hírügynökség vasárnapi jelentése szerint. Évek óta ez az első eset, hogy csoportosan csonkítanak meg elítélteket Iránban.
2008. január 6. vasárnap 20:32 - Hírextra
Az öt férfit "Isten-ellenes cselekményekért", konkrétan fegyveres rablásért és túszejtésért ítélték kéz- és láblevágásra, amely amúgy leginkább a visszaeső tolvajoknak jár ki. A több személyen, "orvosi felügyelet mellett" végrehajtott amputálás az ország délkeleti részén fekvő Szisztán-Beludzsisztán tartomány székhelyének, Záhedánnak a börtönében történt.

A csonkolás aránylag ritka büntetésnek számít, legutóbbi tavaly májusban, az Irán nyugati részén fekvő Dzsafárábádban vágták le egy notórius tolvaj kezét.

Az iráni hatóságok tavasszal nagyszabású közbiztonsági hadjáratot indítottak, amely azonban nemcsak a bűnözők, hanem az előírtnál lengébben öltözött nők, a pólójukon nyugati rockzenekarok nevét vagy szokatlan frizurát viselők fiúk ellen is irányul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását