2024. április 23. - Béla

Valóban törvénysértő adatgyűjtés folyik?

Az adatvédelmi biztos hivatalához fordul a csepeli önkormányzat Fidesz-KDNP-frakciója, mert szerintük a kerület szocialista polgármestere törvénysértő adatbázis-építést folytat. Ezt Németh Szilárd, a Fidesz csepeli önkormányzati képviselője jelentette be
2008. január 5. szombat 16:25 - Hírextra

"A Fidesz-KDNP-frakció az adatvédelmi nyilvántartásban nem talált semmilyen utalást arra, hogy a csepeli önkormányzat vagy a Csepp Televízió mint adatkezelő, az adatgyűjtés megkezdése előtt bejelentette-e (...) az adatgyűjtés a célját, jogalapját, az érintettek körét és az adatkezelés egyéb, jogszabályban foglalt körülményeit" - fogalmazott sajtótájékoztatón.

Mint mondta, az adatgyűjtés közpénzen, közintézményben folyik az önkormányzat által a közelmúltban meghirdetett "Közösen Csepelért Program" keretében. A programról a helyi politikus azt mondta: ennek célja, hogy a lakossággal megismertesse az önkormányzat gazdasági programját.

Az ügy részleteit ismertetve Németh Szilárd elmondta: december második felében Tóth Mihály, a kerület szocialista polgármestere - aki a csepeli MSZP elnöke is - és Vida István, a Csepp Televízió ügyvezetője olyan levelet küldött a kerületben lakó polgároknak, amelyben azt kérték: személyes adataikat megadva vegyenek részt az önkormányzat által meghirdetett programban. Hozzátette: a "Közösen Csepelért Programnak" készült egy honlapja is, ahol szintén kérik a polgárok személyes adatait.

Közölte: az önkormányzati tulajdonú Csepp Televízió a közelmúltban ötmillió forintot kapott azért, hogy részt vegyen a program népszerűsítésében, abban, hogy ezt az önkormányzat megvitassa a lakossággal. Németh Szilárd szerint vélhetően ennek a pénznek egy részét az adatkezelés finanszírozására fordítják.

Mint a politikus mondta, meggyőződése, hogy már a Fidesz által kezdeményezett népszavazási kampányt szem előtt tartva építi ki a helyi MSZP az adatbázist, hogy célzottan tudjon majd "direkt marketing leveleket" eljuttatni a csepeli polgárokhoz. Hozzátette: a népszavazási kampányban meg kell ugyanis győzni az embereket arról, hogy hogyan szavazzanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását