2024. május 16. - Mózes, Botond

Dakar: pótversenyek és budapesti rajt jövőre

Elképzelhető, hogy a jövő évi Dakar-rali rajtját Magyarországon rendezik meg, idén pedig két pótversenyt tartanak - erről Szalay Balázs beszélt budapesti sajtótájékoztatóján. A Dakar 2008-at, amelynek szombaton lett volna a startja Lisszabonban, biztonság
2008. január 5. szombat 16:32 - Hírextra

"Borzasztóan sajnálom és csalódott vagyok, hogy elmaradt a verseny, de a viadal szervezői a francia kormány közleménye alapján nem vállalhatták magukra felelősséget a biztonsági kockázat miatt" - mondta Szalay, aki tizedszer indult volna a sivatagi száguldáson.

A magyar kormány tavaly márciusban garanciát vállalt a 2010-es budapesti rajt megrendezésre, a 2,2 millió eurós (550 millió forint) licencdíjra. Az ASO menedzsmentje akkor tekintette meg a tervezett helyszíneket. A tervek szerint a világ legnehezebb terepraliversenyén 2010-ben Budapesten lenne az autók bemutatása, a prológra pedig Veszprém megyében kerülne sor.

Szalay, aki egyben a rendező Amaury Sport Organisation (ASO) kelet-európai képviselője, szombaton jelezte, elképzelhető, hogy már jövőre magyar helyszínről rajtol a viadal, amennyiben a portugálok lemondanának a rendezésről. Arról is beszélt, hogy az idén elmaradt Dakar-ralit pótolandó, az ASO két viadalt szeretne ebben az évben megszervezni, az egyik magyarországi központtal Kelet-Európában bonyolódna le, míg a másikat a sivatagban szerveznék.

A magyar pilóta kérdésre válaszolva elmondta, hogy a veszélyes mauritániai szakaszok helyett számolnak más afrikai útvonallal is, Egyiptomot, Líbiát és Tunéziát említette.

"Nagyon készültünk erre a versenyre, szinte ünnepek sem voltak a számunkra. Most jó eredményre számítottunk, hiszen remek volt a technikánk és egy gyári támogatású Opel Antarával készültünk a viadalra" - tette hozzá.

A szervezők pénteken törölték a Dakar-ralit. A viadal 1979 óta íródó történetében példátlan döntés azért született meg, mert nem lehetett garantálni a versenyzők és a kísérők testi épségét a nyolc mauritániai szakaszon. Az autósok között három duó képviselte volna a piros-fehér-zöld színeket, a motorosoknál ketten akarták átszelni a sivatagot, a kamionosok mezőnyében pedig négy magyar trió szeretett volna eljutni Dakarba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását