2024. május 13. - Szervác, Imola

Fegyvert és önkényuralmi jelképet találtak

Egy lő- és egy riasztófegyvert, valamint tiltott önkényuralmi jelképeket találtak a pénzügyőrök egy osztrák férfi autójában a hegyeshalmi határtól nem messze, egy közúti ellenőrzés során, még péntek este - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsno
2008. január 5. szombat 12:14 - Hírextra

 A rendőrség a férfit őrizetbe vette lőfegyverrel, lőszerrel és kulturális javakkal való visszaélés megalapozott gyanúja miatt - tájékoztatta a távirati irodát a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az autóban, a fegyvereken kívül, egy aktatáskában, német birodalmi címerrel ellátott munkakönyveket, étkezési jegyeket, SS-gyűrűket, illetve -névjegytartókat találtak, továbbá egy olyan emlékérmet, amelyet Adolf Hitler születésnapján adtak ki 1945-ben.

A pénzügyőrök lefoglalták a fegyvereket és a tiltott önkényuralmi jelképeket, a férfi ellen pedig eljárást indítottak - áll a VPOP közleményében.

A férfit a mosonmagyaróvári kapitányságra előállították - közölte Kocsis Tünde alezredes. Meghallgatásakor kiderült, hogy a Rábaközben, Csorna környékén van egy ingatlana. Az ott tartott házkutatás során egy sörétes puska és közel 700 különféle lőszer került elő.

A férfi elmondása szerint magyarországi bolhapiacokon vásárolta ezeket a tárgyakat azzal a céllal, hogy külföldre viszi azokat.

Az 58 éves osztrák férfit őrizetbe vették és előzetes letartóztatására előterjesztést tesznek - mondta a Győr megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A megtalált tárgyakat fegyverszakértő és muzeológus szakember bevonásával vizsgálják - tette hozzá Kocsis Tünde.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását