2024. április 28. - Valéria

Hülye BKV

Az elmúlt egy év alatt nem valósultak meg a várt eredmények a BKV élén végrehajtott vezetőváltással, ezért a városvezetésnek "haladéktalanul lépnie kellene, hogy megszűnjön a jelenlegi "kapkodás és koncepciótlanság" a cégnél - nyilatkozta Katona Kálmán, a
2008. január 4. péntek 17:12 - Hírextra
A politikus, aki korábban közlekedési miniszter is volt, elmondta, "kezdi visszasírni Aba Botondot". Leszögezte, hogy a BKV-nál az elmúlt egy év alatt semmilyen lényeges előrelépés nem történt. Felhívta a figyelmet arra, hogy más cégnél, például a Főtávnál egy év alatt már egyértelművé vált, hogy "a vezetés lát a pályán".

Katona Kálmán szerint az újév első napjai óta tartó BKV-jegypénztári fiaskó, a kevés működő pénztár, a nagy tumultus, csak "bokrétának tekinthető a kalapon". Hozzátette, hogy "ostoba, értelmetlen" lépés volt a korábbi havibérlet megszüntetése. Az emberek ugyanis hó elején kapnak fizetést, s ekkor vesznek bérletet is.

Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP-frakciószövetség elnöke is úgy látja, hogy nem történt érdemi javulás a BKV-nál az elmúlt egy évben, mióta új vezetés irányítja. Elmondta, hogy a cég "üzemi veszteségét semmilyen mértékben nem csökkentették, az adósságállományt pedig éppen növelni készülnek". Ez utóbbi kapcsán megjegyezte, hogy ismeretei szerint a 84 milliárd forintos adósságát újabb 15 milliárd forintos hitellel akarja növelni a cég. "Úgyhogy nem tudom, miért kellene megemelni a kalapunkat" - jegyezte meg.

A Fidesz frakcióvezetője is bírálta a BKV-t a jegypénztári anomáliák miatt. Hangsúlyozta, "ha a BKV vezérkara és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes úr által" sikeresnek tartott BKV-átszervezésnek ez az ára, és ez egy újévi ajándék a budapestieknek, "akkor jobb ezt az átszervezést sürgősen átgondolni".

Dancs Gábor SZDSZ frakcióvezető-helyettes, a közösségi közlekedés tanácsnoka nem kívánt nyilatkozni a jegypénztári gondokról. Mint mondta, véleménye van, de nem akarja politikai szintre emelni ezt a kérdést. A BKV oldja meg ezt a gondot - tette hozzá. A szabadságon lévő Hagyó Miklós (MSZP) városüzemeltetési főpolgármester-helyettessel az MTI-nek nem sikerült felvennie a kapcsolatot.

Steiner Pál MSZP-frakcióvezető a jegyvásárlási nehézségek kapcsán elmondta, hogy egy frissen bevezetett intézkedést korai lenne néhány nap után "negligálóan megítélni, várjunk még egy kicsit, hogy mi a tapasztalat". Hozzátette, ha a tapasztalat azt mutatja majd, hogy problémák vannak, akkor a szakmai vezetés ezt nyilvánvalóan helyre teszi.

Steiner Pál leszögezte azt is, hogy ismeretei szerint a főpolgármester és szakmai helyettese bízik a BKV új vezetésében. És "nekem nincs okom arra, hogy ezt a bizalmat bármilyen módon kétségessé tegyem" - fűzte hozzá.

Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgató-helyettese elmondta, ahogy eddig, ezután sem kívánnak reagálni pártok, frakciók nyilatkozataira.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását