2024. március 29. - Auguszta

Estig tart a lezárás az útra dőlt fal miatt

Rádőlt egy bontás alatt álló épület fala péntek reggel az úttestre a fővárosban, a Váci úton; az érintett szakaszt mindkét irányban lezárták előreláthatóan este nyolc óráig, a forgalmat elterelték - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese
2008. január 4. péntek 13:35 - Hírextra

Sass Oszkár elmondta: a baleset pénteken reggel 6 óra körül történt a Váci út és a Zsilip utca sarkán, ahol a volt bőrgyár épületét bontják.

Mint mondta, a lakók péntek reggel csendháborítás miatt tettek bejelentést a rendőrségen, mert már 6 óra előtt elkezdődött a munka az építési területen. A rendőrök kiérkezésekor azonban a fal az úttestre dőlt .

Személyi sérülés nem történt, a törmeléket elszállították az úttestről. A baleset helyszínén van a munkaügyi felügyelőség és az önkormányzat statikus szakértője is.

A Váci út érintett szakasza előreláthatóan este nyolcig lezárva marad - közölte Papp Péter, a BRFK sajtóügyeletese pénteken nem sokkal 13 óra előtt az MTI-vel.

Derce Tamás, a IV. kerület polgármestere délelőtt a baleset helyszínén tájékozódott. A távirati iroda érdeklődésére elmondta: egy társaság korábban megvette a saroktelket, és megkezdődött a bontás; ezt azonban tavaly félbehagyták, az önkormányzat ekkor statikus szakértő véleményét kérte. A szakértő akkor azt mondta, az épület nem balesetveszélyes. A bontást - amire engedéllyel rendelkezett a társaság - később folytatták.

Három, egymás mellett lévő épületről van szó, mindhárom bontás alatt áll. Az egyik épület a 60-as években épült, a másik kettő korábban. Ezen két, régebbi épület közül borult rá egy a Váci útra - mondta.

Hozzátette: jelezte a rendőrségnek és a közlekedési hatóságnak, hogy az épületeket azonnal el kell bontani.

Vagy a statikus hibázott a szakvélemény kiadásakor, vagy a bontást végzők hibáztak. Nem lehet kockáztatni, hogy valaki megint hibázik, ezért addig nem lehet a forgalmat ráengedni az érintett útszakaszra, amíg nem bontják el az épületeket - jelentette ki.

A polgármester hozzátette: az építési felügyelet dolga, hogy ellenőrizze a bontást, az önkormányzat csak azért lépett fel, mert - mint mondta - "mi vagyunk a legközelebb". Megjegyezte: a Váci út túl forgalmas ahhoz, hogy megvárják, amíg a hatóságok "lépnek".

A baleset miatt lezárták a Váci út egy szakaszát, a BKV buszai terelőútvonalon közlekednek a Váci út-Zsilip utca-Dunasor-Váci út útvonalon. A terelés érinti többi között a gyors 96-os, a 96 A, a 104-es és a 122 gyors buszjáratokat, azonban megálló nem marad ki.

BKV fődiszpécserétől kapott tájékoztatás szerint az utasoknak 10-15 perc késéssel kell számolniuk, a környéken nagy a torlódás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását