2024. június 17. - Laura, Alida

Ismét nyílik az adománybolt

Amint megfelelő helyiséget talál neki a Kórházi Önkéntes Segítő Szolgálat Alapítvány, újranyit az első magyar adománybolt. Az alapítvány MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ez már szeptemberben megtörténhet.
2010. augusztus 9. hétfő 17:25 - HírExtra
A szervezet ezzel arra a hétfői Népszabadságban megjelent értesülésre reagált, miszerint bezárt a magánszemélyek vagy cégek által a működtetőnek adományozott ruhákat, könyveket árusító üzlet.
A Nyugat-Európában évtizedek óta sikeresen működő rendszer lényege, hogy az adományboltban vásárlók egyfelől olcsón juthatnak hozzá használt, de jó minőségű tárgyakhoz, másfelől vásárlásukkal jótékonykodnak - írta a napilap.

A Kórházi Önkéntes Segítő Szolgálat Alapítvány közölte: eddigi üzlethelyiségüket támogatásként egy évre kapták. Mivel ez lejárt, a boltnak új helyet kell találni. Amíg ez nem történik meg, az adománybolt átmenetileg bezárt, azonban már szeptemberben újranyithat - írták.

Az adománybolt létrehozója és az alapítvány ügyvezető igazgatója arról tájékoztattak, hogy a boltot kísérleti jelleggel nyitották, és reményeik szerint később hálózattá fejlődik, így "fel tudja venni a harcot" a nem megfelelő törvényi szabályozással.

A Népszabadság cikke szerint az adományboltok magyarországi működtetését az üzlethelyiségekre vonatkozó szabályok és az eladott áruk utáni adófizetési kötelezettség is nehezítik.

A lap szerint ugyancsak gondot okoz, hogy nem sikerült megtalálni a módját, miként válhat nonprofittá a működésük, segélyszervezetek ugyanis nem folytathatnak profitorientált tevékenységet, és az adományok bolti értékesítése nincs szabályozva.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását