2024. április 19. - Emma

Kiss Péter: munka kell, nem segély!

A kormánynak és az Országos Cigány Önkormányzatnak egybehangzó a törekvése: munkát és nem segélyt adni a rászorulóknak, és az erről szóló program végleges változata hamarosan elkészül - mondta az MTI-nek Kiss Péter kancelláriaminiszter pénteken Budapesten
2008. július 4. péntek 16:23 - Hírextra
A szocialista politikus úgy fogalmazott: vissza kell utasítani, ha a segélyezés kapcsán a hátrányos helyzetű embereket kizárólag a romákkal azonosítják, és egyfajta bűnbaknak akarják beállítani a kisebbségi csoporthoz tartozókat.

Pusztán előítélet, hogy a romák nem akarnak dolgozni – mondta a kancelláriaminiszter, hozzátéve, szociális és munkaügyi miniszterként személyes tapasztalataira támaszkodva kijelentheti: ”a romák igenis akarnak dolgozni”.

Megjegyezte, az általa indított korábbi közmunkaprogramokban a romák 95 százaléka részt vett, és a problémát az okozta, hogy nem tudtak elegendő munkalehetőséget biztosítani.

A miniszter helyesnek tartja az erre vonatkozó kormányzati kommunikációs kampány ötletét is, mert, mint fogalmazott, a személyesen is demonstrálni kívánja, hogy a romák ugyanolyan jogú tagjai és állampolgárai Magyarországnak.

Kiss Péter közölte: üdvözli az OCÖ által kezdeményezett társadalmi párbeszéd nyomán kidolgozandó szociális törvényjavaslat készítésének tervét, amelyhez roma civil szervezetek mellett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Létminimum Alatt Élők Társasága is csatlakozott.
A kormány által készítendő programról a kancelláriaminiszter az MTI-nek azt mondta: céljuk, hogy tartós foglalkoztatással, és ha ez nem megy, akkor közmunkával helyettesítsék a segélyezést, így biztosítva jobb megélhetést a hátrányos helyzetűeknek. A kulcs, mint mindenhez, a munka, de el kell érni azt is, hogy az önkormányzatoknak is megérje értékteremtő foglalkozatást biztosítani, de emellett pénzügyi szempontból se érje őket hátrány – tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását