2024. március 29. - Auguszta

Megtelt a téli melegedő Győrben

Megtelt hajléktalanokkal a hatvanszemélyes győri krízismenhely, amint hidegre fordult az idő. A krízisellátásra 14 millió forintot fordít az önkormányzat - mondta Sütő Csaba, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője.
2010. november 26. péntek 12:53 - HírExtra
Az egész éven át működő hajléktalanszállón, a krízislakásokban és a téli menhelyen összességében háromszáznál több hajléktalan kap menedéket Győrött, azonban még így is hozzávetőleg 230-250 otthontalan fedél nélkül vészeli át a telet.

Ők utcán, lépcsőházakban, elhagyatott épületekben húzzák meg magukat. Őket forró teával, étellel és szükség esetén gyógyszerrel támogatják. Ebben a munkában az egyik egyházi szervezet is közreműködik.

Az ősszel befejeződött hajléktalanszámlálás adatai szerint Győrött 197 emberrel vannak rendszeres kapcsolatban az utcán szolgálatot teljesítők. Ennél azonban több rászoruló van, számuk a becslések szerint közelíti a 250-t - közölte a szakember.

Az elmúlt években hajléktalan nem fagyott meg a Rába-parti városban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását