2024. május 3. - Tímea, Irma

854 milliót fizettek be

A legtöbb adót befizető kaposvári vállalkozások vezetőit fogadta a város polgármestere csütörtökön a városházán; a 20 legnagyobb adófizető 2007-ben 854 millió forinttal gazdagította az önkormányzat kasszáját. Immár hagyomány, hogy az év elején Szita Károl
2008. január 3. csütörtök 19:26 - Hírextra

Köszöntőjében a polgármester rámutatott: a 20 legnagyobb adózó által befizetett összeg a város számlájára összesen befolyt 2,2 milliárd forint adó 38 százalékát teszi ki. A legtöbbet - 126 millió forintot - a kiemelt adózók listáján első helyen álló Magyar Cukor Zrt., a legkevesebbet - 20 millió forintot - a Strabag Zrt. adta a város kasszájába - közölte.

Szita Károly - csakúgy, mint az előző években - most is értékelte az elmúlt évet, s szólt az idei feladatokról.

A város gazdálkodása 2007-ben is stabil és kiegyensúlyozott volt, a befolyt adó összege meghaladta az előző évet - hangsúlyozta a polgármester. Ez köszönhető a helyi vállalkozásoknak is - tette hozzá.
A polgármester elmondta egy, a helyi vállalkozások körében végzett felmérés szerint a vizsgált 2.154 cég a múlt évben 55,2 milliárd forint saját tőkével, s nettó 185 milliárd forint árbevétellel rendelkezett. Örvendetes, hogy mindkét mutató nőtt az előző évhez képest - jegyezet meg Szita Károly.

A vállalkozásokat segítő támogatások sorából kiemelte: a múlt évben, országosan egyedülálló módon, önkormányzati forrásból létrehoztak egy 30 millió forintos béralapot, azon vállalkozóknak, akik az inflációnál magasabb mértékben emelnek bért a dolgozóiknak. Ezt az alapot az idén is megtartják, remélve, hogy kormányzati forrásból ez akár a duplája is lehet - tette hozzá az önkormányzat vezetője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását