2024. április 26. - Ervin

Pályázatot írtak ki

Pályázatot írt ki a 2008. évi Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjának produkciós vezetői megbízatására Petrányi Zsolt nemzeti biztos, a Műcsarnok Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója - tájékoztatta a Biennále Iroda vezetője csütörtökön az MTI-t.
2008. január 3. csütörtök 19:20 - Hírextra

Gáspár Júlia elmondta, hogy ebben az évben nem kurátori posztra írtak ki pályázatot, hanem produkciós vezetőt keresnek a magyar pavilonban rendezendő kiállítás megvalósítására. A kiírás módosításától, amellyel alkotócsoportok előtt is megnyitották a pályázási lehetőséget, azt várják, hogy nagyobb lesz az érdeklődés a pályázat iránt.

Ugyanakkor nagyon nehéz a kiírók dolga, hiszen a Velencei Biennále Alapítvány egyelőre nem közölte a jövő évi központi kiállítás főkurátorának nevét, illetve a központi témát. A Biennále sajtóosztályának közlése szerint a kurátor kinevezése és a téma kijelölése ebben a hónapban várható - tette hozzá.
A 11. Velencei Építészeti Biennále várható időpontja 2008. szeptember-november, a pályázatok beadási határideje február 1-je. Ezt követően a pályázók a szakmai zsűri előtt, zártkörű prezentáción mutatják be pályamunkáikat. A bemutatkozást követően egy hét áll rendelkezésre a hiányzó anyagok pótlására. Ezután hoz döntést a zsűri. Gáspár Júlia úgy vélte: eredmény február második felében várható.

A kiírás szerint a produkciós vezetői posztra művészettörténészek, építészettörténészek, építészek és/vagy kurátorok, illetve építész- és/vagy alkotócsoportok pályázatait várják. A csoportos pályázatnál kitétel, hogy meg kell nevezni egy projektvezetőt.

A pályázatnak tartalmaznia kell egyebek mellett a magyar pavilonban bemutatandó projekt szakmai koncepcióját, a kiállítás és a katalógus nyers költségvetési tervét.

A költségvetési tervezés nem haladhatja meg a bruttó 30 millió forintot. Ez kevesebb az előző biennáléra szánt összegnél: 2006-ban összességében 36 millió forintot fordított a Műcsarnok a magyar részvételre.

A Velencei Építészeti Biennále a világ legjelentősebb szakmai kiállítása, ahol a központi pavilonban, illetve a nemzeti pavilonokban jellemzően az építés, a városfejlődés és a szakma jelenét, jövőbeli vízióit, problémáit, fő kérdéseit elemző, megjelenítő anyagok szerepelnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását