2024. április 29. - Péter

Meleg színekkel a szomorúság ellen

A szürke szín a színes virágok mellett, főleg a modern lakásokban, pompás kontraszt - áll a Holland Virágiroda legfrissebb divattrendjében. A slágervirág az újból felfedezett gerbera.
2008. január 2. szerda 11:28 - Hírextra

A természetből származó érdekes formájú kövek, az érdes vagy fényesre csiszolt kerámiák, a durva felületű faanyagok, az átlátszó színes üvegek, a kaspók, a piros, narancs, lila vagy rózsaszín bimbókkal és szirmokkal izgalmas kombinációt alkotnak.

A csokroknál - főleg ha eleve a lakást szeretnénk velük díszíteni - újabban egyetlen árnyalatot alkalmaznak, amelyek így sokkal hangsúlyosabb színfoltokat alkotnak.

A gerbera - amelyet sokan unalmas névnapi virágnak tartanak - szinte szárnyakat kap, ha nagyobb csokorban kerül mondjuk egy magas, fényes szürke vázába vagy egy négyszögletes rusztikus kőtartóba.

Spontán, vidám és gyermeki - így jellemzik a Holland Virágiroda munkatársai ezt az utóbbi 30 évben hatalmas karriert befutó növényt.

A másik adu ász a kála (kalla, fehér tölcsérvirág), amely nem olcsó virág, de tartós és sárga valamint, bordó változatában nagyon elegáns. Kitűnően illik a modern, retró- vagy minimálstílusú otthonokba, mert szinte kiviláglik a fémes, sötét árnyalatú bútorok közül. Ez az elegáns virág nincs szezonhoz kötve, bármikor vásárolható, és amíg megjelennek a tavasz jellegzetes szezonális szépségei, nagyszerűen vidámítja-színesíti a lakást.

Télen ajánlatos egyébként is meleg színű virágokkal feldobni a lakást: a narancssárga, a téglapiros, a sárga, a bordó színű virágcsokor még a legunalmasabb, szomorkás időben is vidámságot sugároz, a sötét szobát és lakóját pedig felvidítja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását