2024. április 29. - Péter

A japánok a gyors randikra esküsznek

A japánok közül sokan a vaktában összehozott csoportos randikon, főzőtanfolyamokon remélik megtalálni életük párját.
2009. március 15. vasárnap 12:05 - HírExtra
A múlt évben több-kevesebb sikerrel hatezren vettek részt az R-s Kitchen párközvetítő cég által Tokióban és Jokohamában tartott népszerű kurzusokon, amelyekre ezért nehéz bejutni.

"Kell valami, ami megkönnyíti a társalgást és aztán a másik megismerését" - mondta el az EFE hírügynökségnek Ahiko Sinobu, a cég főzőösszejöveteleinek szervezője. Arról is beszámolt, hogy a 25-45 év közötti korosztály számára a két város hét különböző helyszínén szerveznek ilyen találkozókat, és azok kerülnek "párba", akik ugyanazt a menüt szeretnék megtanulni.

A tanfolyamon a pár megtalálásában az a könyv is segít, amely egy évvel ezelőtt jelent meg, és arra biztatja a japán férfiakat, aktívan keressék a párjukat, a nőket pedig arra, hagyjanak fel a hagyományosan nekik tulajdonított magatartásformákkal, az alávetett és szerény nő szerepével.

A főzőtanfolyam a férfiak számára jó alkalom, hogy leküzdjék félénkségüket és lustaságukat.

Az utóbbi időben megnőtt az egyedülálló japánok száma. 2005-ben a 30-34 éves férfiak 47 százaléka, a nők 32 százaléka volt egyedülálló, tizenöt évvel ezelőtt ez az arány a férfiak körében 21,5 százalék, a nők között pedig még csak 9,1 százalék volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását