2024. április 27. - Zita

Kulcskérdés a terhek csökkentése

A pénzügyminiszter szerint a Fidesz némileg háttérbe szorította a pártérdekeket, és kezdi felmismerni mi áll az ország érdekében. Veres János a Napi Nagzdaságnak azt mondta, hogy az ellenzéki párt decemberbenn publikált programjában már megfogalmazott oly
2008. január 2. szerda 10:03 - Hírextra
A pénzügyi tárca vezetője példaként az államháztartás, a közpénzügyek reformját, a korrupció visszaszorítását és a bürokrácia csökkentését említette.

Veres János arról is beszélt, hogy szem előtt kell tartaniuk a konvergenciaprogramban vállaltakat. Olyan megoldásokat kell választaniuk, amelyek lehetővé teszik mind az egyensúlyjavítást, mnit pedig az adótehek csökkentését. A pénzügyminiszter nem hisz abban, hogy ha jelentősen csökkentik az adókat és járulékokat, az önmagában meghozza az adó- és járulékfizetési kedvet és egy csapásra fellendíti a gazdaságot. Veres János szerint a megalapozott adó- és járulékcsökkentésnek van jövője.
Az új évben a minisztéium az adószerkezet átalakításával is foglalkozik majd, erről azonban egyelőre nem árult el részleteket Veres János. Az euró bevezetésének időpontjáról a pénzügyminiszer azt mondta: leghamarabb 2008 végén gonodolkodhatnak el a csatlakozási időn. Csak olyan határidőt szabad kitűzni, ami tartható, aminek meg tud felelni az ország, a gazdaság és amellyel a befektetők is számolhatnak. Veres János szerint nem véletlen, hogy jelenleg sem Lengyelországnak, sem Csehországnak nincs euróbevezetési dátuma, mert a korábbit feladták.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását