2024. május 14. - Bonifác

A törvény az állatot is védi

A Fehérkereszt Állatvédő Liga kuratóriuma szerint a magyarországi törvények értelmében az is kimeríti az állatkínzás fogalmát, ha az állat megölését csak imitálják, de végülis nem pusztítják el, hiszen az állat szenvedése ebben az esetben is valóságos.
2007. április 30. hétfő 19:53 - Hírextra
Az állatvédő szervezet az MTI-nek eljuttatott közleményében reagált Tímár Péter rendező egyik televíziós műsorban tett kijelentéseire, ahol a rendező elfogadhatónak tartotta, ha egy kismacska fuldoklásáról úgy készítenek filmjelenetet, hogy abban az állatot a halála előtti utolsó pillanatban kiveszik a vízből.

Az ügy előzménye, hogy Toepler Zoltánnak a 38. Magyar Filmszemlén indított Álszent című filmjében bemutatták egy kismacska vízbefojtását. A zsűri tagja volt Tímár Péter is, aki szavai szerint azt hitte, trükkről van szó.

Az állatvédők szerint a film készítője és segítőtársai nem kerülhetik el a bíróság előtti felelősségre vonást. A film készítője megkapta a kísérleti film kategória különdíját, és ezzel együtt 500 ezer forintot.

Mivel a zsűri azóta ígéretet tett arra: az általuk odaítélt díjat megvonják a filmtől, amennyiben egyértelműen bebizonyosodik, hogy az állatot a felvétel kedvéért elpusztították, a Fehérkereszt azt szeretné, ha ennek összegét kóbor macskák megmentésére fordítanák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását