2024. április 23. - Béla

Kincset érő maradékok

Az ünnepek utáni ételmaradékokat nagyszerűen lehet hasznosítani. Nem kell hozzá más, csak egy kis idő, némi folpack, nejlonzacskó, címke - no meg hely a hűtőben.
2008. január 2. szerda 13:10 - Hírextra

A megmaradt borral és pezsgővel érdemes meglocsolni a sültet és a kimosott savanyú káposzta is ünnepi étekké változik, ha borban vagy pezsgőben pároljuk. Kitűnően hasznosítható úgy is a maradék ital, ha a jégkockatartóba öntik és olykor-olykor egy-egy kockával teszik még finomabbá a sültet.

A félbe vágott citrom becsomagolható nejlonzacskóba, ezen is fel kell természetesen tüntetni, hogy mit takar. Még félig fagyottan praktikus a héját belereszelni különféle saláták dresszingjébe, vagy teát, forralt bort, különféle süteményeket lehet vele fűszerezni.

A narancshéjat - persze alapos megmosás után - mindig érdemes fagyasztani, mert süteményekbe, de kacsasült mellé, gyümölcssalátába és teához is kitűnő.

Ha túl sok virslit (igazi, valódi, húsból készült fajtát) vettünk, itt az ideje a frankfurti leves elkészítésének, amelynek elengedhetetlen tartozéka, de a spórolós napokon szokásos paprikás krumplit, lencselevest, bablevest is feldobja.

A már nem friss készételt azonban mindenképpen ki kell dobni, ha már több napos. Főleg a majonézes, tejfölös ételekre, kevert salátákra vonatkozik ez.

A kissé megszottyadt paprikát, paradicsomot vagy petrezselymet érdemes lefagyasztani - sültekhez, levesbe mindig jól hasznosítható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását