2024. március 19. - József, Bánk

Mikor érdemes Bobcatet bérelni családi házhoz?

A Bobcat népszerűsége abban rejlik, hogy kis mérete ellenére is meglepően erős és hatékony gépről van szó. Ezért gyakran használják olyan munkákhoz, ahol a mérete kifejezetten előnyt jelent.
2022. január 25. kedd 15:49 - HírExtra

Egyértelmű, hogy gyakran találkozni velük építkezéseken vagy tereprendezéskor. Mi a helyzet viszont a hétköznapi feladatokkal? Mikor érdemes Bobcatet bérelnie egy családnak?

Kertátalakítás

Nagyobb kert esetén, ha szeretnénk azt komolyan átalakítani, akkor a legjobb megoldás Bobcatet bérelnünk. Rengeteg időt és erőfeszítést spórolhat meg számunkra egyetlen ilyen munkagép. Legalább 3-4 ember munkáját elvégezve képes hatékonyan kiszedni a bokrokat vagy kisebb fákat, akár átültetés céljából is. Egy Bobcattel pillanatok alatt ágyásokat képezhetünk, vagy halas tavat áshatunk, tehát olyan terepet alakíthatunk ki a leendő kertünknek, amilyet csak szeretnénk. Ráadásul nagyobb növények ültetésénél is hasznos. Nem kell bajlódnunk a gyökerekkel és a kemény föld kiásásával, a gép gyorsan és egyszerűen kialakítja a megfelelő gödröket. A nehéz töltőföld, a díszkavicsok és egyéb kertelemek mozgatásához, elterítéséhez szintén kiváló segítség.

Medenceásás

Amikor úgy döntünk, hogy szeretnénk medencét a kertbe, akkor az első mozzanata annak a forma kiásása. Nem számít, hogy az előre kész vagy épített lesz, a helyét csak megfelelő munkagéppel lehet kiásni. Ha a kertünk kicsi, akkor egyáltalán nem érdemes nagyobb kotrót bérelni a kisebb gépi földmunkák elvégézésére. A nagyobb gépek súlya csúnya kárt okozhat a pázsitban és egyéb növényzetben. Ilyenkor érdemes egy kisméretű, de erős forgókotrós Bobcatet alkalmazni. 

Egy ilyen gép könnyen és gyorsan kiássa az alapot azt az átlagosan 180 vagy 200 centiméteres mélységet, ami a medencéhez szükséges. Ráadásul kisebb kanálmérete miatt az épített medencék esetén még egyedi formákat – akár ülőfelületeket, fokozatos süllyedést vagy szigetet – is könnyedén kialakíthatunk. Egy ilyen munkagép nem fogja tönkretenni a gyepet, és a szűkösebb, bokrokkal tarkított területen is könnyedén elfér.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását