2024. április 29. - Péter

Elkapták a vonaton rablókat

Rablók garázdálkodtak a Nyíregyháza-Záhony közötti vasútvonalon; a rendőrkézre került 15-17 éves kisvárdai gyanúsítottak három személyvonat kilenc utasa ellen követtek el bűncselekményt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság helyettes saj
2008. január 2. szerda 17:13 - Hírextra

Az őrizetbe vett gyanúsítottak ellen három rablás és hat rablási kísérlet miatt indult eljárás, s egyiküket súlyos testi sértésért is felelősségre vonják, mivel a rablótámadások során bántalmazott egy, az utastársa segítségére siető személyt - mondta Fedor Rita.

A helyettes szóvivő tájékoztatása szerint a gyanúsítottak még hétfőn és kedden támadtak három személyvonat utasaira a Záhony-Kisvárda, a Záhony-Ajak, valamint a Kisvárda-Tuzsér állomások között.

Az egyik fiatal utast késsel kényszerítették értékei, mobiltelefonja, gyűrűje és nyaklánca átadására, s közben a sértett segítségére siető másik utast az egyikük olyan erővel megütötte, hogy az nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett.

Másik két fiatal utastól szintén nyakláncot, valamint egyikőjük sajkáját vették el. További hat utast ugyancsak megkíséreltek kirabolni, de nem sikerült, miközben az ellenálló sértettek közül az egyiknek a ruházatát borotvával megvágták.

Fedor Rita megjegyezte: a megtámadott utasok jól használható személyleírást adtak a riasztott záhonyi és kisvárdai rendőröknek, akik összehangolt munkával az utolsó rablás elkövetése után másfél órával elfogták és őrizetbe vették a gyanúsítottakat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását