2024. április 28. - Valéria

Ejtőernyős kerekesszékesek

A kuriózumnak számító ParaPaintball és ParaJet-ski versenyek után az előttünk álló évben újabb extrém sportot szeretne kipróbálni néhány vállalkozó szellemű, magyar kerekesszékes. A fiataloknak ezúttal is Czine Zoltán, a korábbi nagy sikerű rendezvények ö
2008. január 1. kedd 09:41 - Hírextra
Az elmúlt évek egyik legemlékezetesebb hazai sporteseménye a ParaPaintball volt. A kerekesszékes fiatalok a budapesti Városligetben próbálhatták ki a festéklövöldözést, amire egyébként nem lett volna lehetőségük. Ilyet Magyarországon először és Európában is csak másodszor rendeztek. Az ötletgazda, Czine Zoltán ezután sem sokat tétlenkedett, hiszen augusztusra megszervezte az I. ParaJet-ski Kupát is Kiskunlacházán. Igazi kuriózum volt ez a verseny, hiszen a kerekesszékesek nemcsak kipróbálhatták, hogyan lehet a tavon száguldani, hanem részt vehettek a hivatalos versenyen is. Erre a világon még soha, sehol nem volt példa, hiszen a ParaJet-ski nem létezett mint sportág.

Erre sem kellett azonban sokáig várni. A nagy siker miatt ugyanis a ParaJet-ski-t novemberben, a törökországi záróülésén hivatalos sportágként fogadta el a Nemzetközi Motorcsónaksport Szövetség. Ez azt jelenti, hogy 2008-ban már öt futamos Országos Bajnokságot tartanak, illetve augusztusban Magyarország rendezheti meg az első hivatalos ParaJet-ski Európa-bajnokságot is- mondta a Független Hírügynökségnek Czine Zoltán, az új sportág kitalálója, a fogyatékos-sporttal foglalkozó szabadban.hu főszerkesztője.

Az új esztendő is tartogat még meglepetéseket. Czine Zoltán ugyanis már a következő extrém sportrendezvényt szervezi a kerekesszékeseknek. A bátor vállalkozók ezúttal ejtőernyőzni szeretnének, és a lelkes ötletember szívesen segít nekik. A sportszövetséggel már felvette a kapcsolatot, így valószínűleg hamarosan ezt az első hallásra hajmeresztőnek tűnő elképzelést is tető alá hozza. Azt szeretné, ha legalább 8-10 jelentkező lenne, mert szerinte az lenne az igazi. Egy-két kérésre sem mondana nemet, de úgy véli, hogy egyszerre több, fogyatékossággal élő ember álmait teljesíteni és néhány boldog percet szerezni nekik, még sokkal jobb lenne - tette hozzá.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását