2024. május 3. - Tímea, Irma

Továbbra is tilos a Balaton jegére menni

Sokan korcsolyáznak a siófoki Aranypart közelében. Pedig a jég vastagsága most is csak 5 és 12 cm közötti a Balatonon, ezért még sehol sem biztonságos a jégre lépni. A vízirendőrök szerint akkor sem árt az óvatosság, ha már vastag a jég.
2007. december 30. vasárnap 18:27 - Hírextra

Éjszaka és korlátozott látási viszonyok között tilos a jégen tartózkodni - mondta a Független Hírügynökségnek Horváth László, a Balatoni Vízirendészet őrnagya. Ezen kívül tilos a jégre, kikötők, veszteglő helyek közelébe menni járművel - folytatta az őrnagy.

A szakemberek azt javasolják, hogyha a figyelmeztetések ellenére valaki mégis úgy dönt, hogy rámegy a Balaton jegére, akkor azt mindenképpen olyan helyen tegye, ahol tudja, hogy sekély víz van a jég alatt, illetve ahol sokan vannak, mert akkor könnyen és hamar érkezik a segítség. Ha valaki nem ismerős a környéken, érdemes a helyiektől érdeklődni a víz mélységéről és a jég vastagságáról.

Közben kiengedték az intenzív osztályról, de továbbra is kórházban tartják azt a német férfit, aki jégvitorlázás közben esett a Balaton jege alá szombaton Keszthelynél. Ez a baleset sem riasztotta el azokat, akik úgy gondolják, hogy a vízirendészet figyelmeztetése ellenére már biztonságosan lehet korcsolyázni. Vasárnap is több százan korcsolyáztak a Balatonon.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását