2024. május 3. - Tímea, Irma

Daróczi aggódik

Aggodalomra ad okot az oroszországi választások lebonyolítása és előkészítése. Magyarország sajnálatosnak tartja, hogy nemzetközi szervezetek nem, vagy csak erősen korlátozott létszámban vehettek részt a választások megfigyelésében - mondta Daróczi Dávid
2007. december 6. csütörtök 13:43 - Hírextra
A kormányszóvivő az oroszországi választásokkal, illetve a pénteki magyar-orosz kormányközi konzultációról szólva elmondta: Magyarország szorgalmazza, hogy Oroszország vizsgálja felül viszonyát az EBESZ-hez, valamint annak választási gyakorlatához.

Az orosz választók nyilvánvaló többségének döntését természetesen tiszteletben tartjuk - mondta Daróczi Dávid. A szóvivő emlékeztetett arra is, hogy Oroszország Európa energiaellátásának pótolhatatlan szereplője, de az európai piac Oroszország számára is meghatározó fontosságú.
Az EU és Oroszország együttműködésének rövid és közép távon nincs alternatívája - emelte ki a kormányszóvivő.

A pénteki magyar-orosz kormányközi konzultációt érintően Daróczi Dávid szólt arról, hogy a találkozón a kabinet Magyarország hosszú távú gazdasági érdekeire helyezi a hangsúlyt. Politikai természetű kérdések nem lesznek napirenden - mondta a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását