2024. április 27. - Zita

Megállapodott a szakszervezetekkel a MÁV

Jövőre átlagosan 6,9 százalékkal emelkednek a bérek a MÁV-nál, miután a vasúttársaság megegyezett négy szakszervezettel - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményben szombaton éjjel a MÁV Zrt. kommunikációs osztálya. Ezen felül a munkavállalók ál
2007. december 30. vasárnap 07:00 - Hírextra
A bérmegállapodást négy szakszervezet - a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete és a Vasutasok Szakszervezete - írta alá. A VDSzSz Szolidaritás nem fogadta el, mert az érdekképviselet az alapbérfejlesztésen túl további 10 százalékos bérfejlesztést is követelt a most megalakuló új MÁV-társaságoknál, de ennek sem jogi, sem gazdasági alapja nincs - áll a közleményben.

Mind az öt reprezentatív szakszervezet aláírta viszont a három évre szóló foglalkoztatáspolitikai megállapodást, amelyben a munkavállalók foglalkoztatás-biztonságának feltételeit, továbbá munkaerő-piaci mobilitásának javítását rögzítették.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását