2024. április 29. - Péter

Az Egészségért Párt nyílt levele a köztársasági elnökhöz

Orvosok lévén nem tisztünk Önt bírálni, pusztán a józan észre és minden tisztességes ember vele született erkölcsi érzékére hivatkozva, az alábbiakra kívánjuk felhívni szíves figyelmét - kezdődik a párt levele.
2007. december 30. vasárnap 21:47 - Hírextra

Magyarországot az egészségbiztosítási törvény elfogadásával és a Lisszaboni Szerződés ratifikálásával keresztre feszítik. A kormány, a politikai erők, a magánbiztosítókkal és az Európai Unióval szövetkezve már sorsot vetettek rá, egyszersmind minden vagyonára. Ön, mint az alkotmányosság legfőbb őre, Pilátusként mosta kezeit akkor, amikor az azt egyedül megsemmisíteni képes Alkotmánybíróság helyett, az Országgyűlésnek küldte vissza a ma már orvos és jogász szaktekintélyek szerint is alkotmányellenes, módosító indítványok százai által ízekre szedett törvényjavaslatot. Tudatában annak, hogy az államfőt a "Nemzeti" Kerekasztal – talán épp az Ön közreműködésével – kötötte gúzsba, mégis egyedül Önnek kell helyreállítania az alkotmányos rendet ma Magyarországon, és bármilyen eszközzel, el kell érnie az Országgyűlés feloszlatását. A képviselők által el se olvasott, tehát értelmezni sem tudott egészségbiztosítási törvényjavaslat antiszolidáris, és a kormánypropagandával ellentétben versenyt sem teremt. Verseny talán csak abban lesz, hogy ki tud minél több, jól fizető biztosítottat magához édesgetni a valószínűleg Hollandiához hasonlóan, majdan utcára kerülő biztosítás nélküli több százezer állampolgáron kívül. Az ugyanis nem verseny, hogy a magyar nemzet által felépített egészségügyi ellátórendszerre rátelepülnek a - törvény kihirdetése előtt már illegális tagtoborzást végző - magánbiztosítók, akik csak a mindannyiunk által befizetett TB-járulékot szivattyúzzák majd át a külföldi megbízóik, valamint magyar vazallusaik zsebébe. Tisztességes verseny az volna, ha ezek a társaságok kiépítenének maguknak egy egészségügyi ellátórendszert, és csak ezt követően szolgáltatnának, az Alkotmányban rögzített állami egészségügyi ellátórendszerrel párhuzamosan. Érzékletes példával élve: köztársasági elnök úrnak sem esne jól, ha a lakásából egyik napról a másikra kilakoltatná egy új tulajdonos. Márpedig a magánbiztosítási rendszer ezt jelenti majd, hiszen a nemzet vagyona nem a magánbiztosítóké. Próbálja tehát ezt megértetni az igennel szavazni készülő képviselőkkel, hiszen a magánbiztosítók antiszociális tevékenysége miatt mind a kormánypárti, mind pedig az ellenzéki politikusok családja és rokonsága utcára kerülhet a jövőben bármikor, biztosítás nélkül pusztán azért, mert felkészületlen, rövidlátó rokona, családtagja igen gombot nyomott a végszavazáskor.

Ön - osztatlan örömet okozva a parlamenti pártoknak - azt írta, hogy a törvényjavaslat alkotmányossági aggályokat nem vet fel. Lelkiismereti aggályokat azonban igen, már akinek van még lelkiismerete ebben az országban...

Az Összefogás Nemzetünk Egészségéért Párt elnökségének nevében
Dr. Lőke Miklós Péter pártelnök

Kiadó: Összefogás Nemzetünk Egészségéért Párt

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását