2024. április 25. - Márk

Uniós forrásokra pályázik az alvilág

Legális vagy legalábbis annak látszó vállalkozásain keresztül uniós forrásokra hajt a hazai alvilág - állítja a Népszabadság pénteki számában megjelent cikkben Ferenczi László vezérőrnagy, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ nyugdíjazott veze
2007. december 28. péntek 07:13 - Hírextra
A köznyelvben "maffiaellenes központként" emlegetett szervezet december elsején nyugdíjba vonult vezetője konkrét befektetési területek említése nélkül a lapnak elmondta, hogy szinte minden olyan, hosszú távon nyereséggel kecsegtető területen feltűnnek az ismert alvilági alakokhoz és szervezetekhez köthető cégek, befektetői csoportok vagy vállalkozások, amelyekre uniós pénzek is szerezhetők.

A tábornok több okot is megnevezett arra, miért pályázik uniós forrásokra az alvilág, amikor köztudott, hogy azokkal egészen szigorú rend szerint kell elszámolni. Egyes csoportok a pénzmosás lehetőségét látják az uniós támogatással megvalósítható beruházásokban. Mások viszont így akarnak végleg szakítani bűnöző múltjukkal, tekintettel arra a hiedelemre, hogy "aki uniós pályázaton nyer, nem lehet akárki."

A maffiaellenes központ minden esetben figyelmezteti a döntéshozókat, ha az uniós támogatásért versengő cégek és konzorciumok közt feltűnnek az ilyen vállalkozások - hangsúlyozta. Ferenczi ehhez azt is hozzátette: a döntéshozók komolyan veszik a központ jelzéseit, így - legalábbis eddig - nem jutott uniós pénzhez olyan bűnszervezet, amely szerepel a központ nyilvántartásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását