2024. április 19. - Emma

Gyilkosság miatt vádat emeltek ellene

Gyilkosság miatt hivatalosan is vádat emeletek hétfőn Új-Zélandon az ellen a kínai férfi ellen, aki felesége meggyilkolása után magára hagyta hároméves kislányát egy ausztrál vasútállomáson. A férfi ezután az Egyesült Államokba szökött, ahol a helyi kínai
2008. március 10. hétfő 15:24 - Hírextra
Naj Jin Hszüe négy amerikai bevándorlási tiszt kíséretében érkezett az aucklandi nemzetközi repülőtérre, és röviddel később hivatalosan is vádat emeletek ellene gyilkosság miatt. Az 53 éves kínai férfinak március 19-én kell megjelennie újra a bíróság előtt, addig előzetes letartóztatásban tartják.

A kínai férfi 2007 szeptemberében került a nemzetközi sajtó figyelmébe, miután egy melbourne-i vasútállomás biztonsági kamerája rögzítette, ahogy magára hagyta hároméves kislányát. Az új-zélandi rendőrség azután adott ki elfogatási parancsot a gyilkossággal és emberrablással gyanúsított apa ellen, hogy megtalálták a 27 éves anya holttestét a férfi autójának csomagtartójában, aucklandi otthonuk előtt. Az emberrablás vádját azóta ejtették.

Hszüe Los Angelesbe repült, és több hónappal később, február 28-án Atlantában fogta el a helyi kínai közösség. A férfit egy székhez kötözve adták át a rendőrségnek. Közvetlenül a férfi megérkezése után egy amerikai rendőrtiszt magabiztosan úgy nyilatkozott: sikerül elkapni a gyilkossággal gyanúsított férfit, mivel a kínai közösség is keresi, és biztosan felveszik a rendőrséggel a kapcsolatot, ha rábukkannak.

A férfi kislánya, akit megtalálása után ’Tökmagnak’ keresztelt el a sajtó már Kínában élő nagymamájánál él.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását