2024. április 17. - Rudolf

Ujabb hajsza

Csaknem 28 ezer közúti ellenőrzést végeztek Magyarországon december 11-12-én annak az európai akciónak a keretében, amelynek során az ittas vagy kábítószer befolyása alatt álló járművezetőket igyekezett kiszűrni a rendőrség - közölte pénteken az ORFK az M
2007. december 28. péntek 16:01 - Hírextra

Az ellenőrzés során leállított járművezetők mintegy 1,2 százaléka bizonyult ittasnak, drog hatása alatt közlekedő sofőrt azonban nem találtak.

"Az ellenőrzések minimális időtartama napi 8-8 óra volt, s az intézkedéseket törekedtünk a késő délutáni és az esti órákban végrehajtani, amikor az ittas vezetés előfordulási gyakorisága nagyobb" - olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság közleményében.

A Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) akciójának keretében Európa 23 országában közel 900 ezer autóst ellenőriztek az év 50. hetében; az összes ellenőrzött járművezető 2,5 százaléka vezetett úgy, hogy szervezetében az alkohol mennyisége meghaladta az adott országban jogszabály által engedélyezett határértéket.

A kábítószer hatása alatt történő járművezetés elleni fellépés jegyében 115 ezer járművezetőt ellenőriztek az európai közlekedési rendőrök, közülük 737 vezető drogtesztje minősült pozitívnak.
Az ittas járművezetők aránya ezúttal Németországban volt a legmagasabb: a körülbelül 96 ezer megállított gépjárművezetőből több mint 10,5 ezer lépte túl a jogszabályban meghatározott értéket.
Az ittas járművezetés Európában az egyik legfőbb közlekedésbiztonsági probléma, szerepe kiemelkedő a közúti tragédiákban. Az Európai Tanács által is elfogadott álláspontban rögzítettek szerint az ittas járművezetés Európában évente mintegy 10 ezer ember életét követeli.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását