2024. május 6. - Ivett, Frida

Több tucat bérlakásban kikapcsolták a villanyt

Kikapcsolták a villanyt több tucat pécsi önkormányzati bérlakásból, mert a lakók nem fizették az áramszámlát. Lakásonként 50-100-200 ezer forinttal tartoznak. Nem tudják kifizetni, mert azt mondják, nincs miből. Az ételt az ablakban hűtik, vizet pedig a g
2007. december 28. péntek 17:45 - Hírextra
Az egyik lakónak havonta 21 ezer forint áramdíjat kellett volna fizetnie. A számlák alapján ugyanis 540 kilowattórát használt el. Ez annyi, mintha egy átlagos hajszárító, egy hónapon keresztül a nap 24 órájában működne. A lakó szerint ennyit képtelenség elfogyasztani.
Az önkormányzat két évvel ezelőtt pályázatból felújíttatta a háztömböt. Az asszony arra gyanakszik, hogy az akkor elhasznált villanyt is velük akarják megfizettetni.

Hering Gyula, a térség önkormányzati képviselője szerint viszont a felújításhoz elhasznált áramot az önkormányzat kifizette, a díjtartozások nem abból keletkeztek.

Pécsett több tucatnyian vannak hasonló helyzetben. Csak ebben a háztömbben, januárban is több lakást kikapcsolnak, ha nem fizetik ki a tartozásokat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását