2024. május 14. - Bonifác

A Fidesz kivonult a parlamentből

A fideszes országgyűlési képviselők szerdán kivonultak az alkotmányügyi bizottság üléséről, arra hivatkozva, hogy a testületet "titkosszolgálati játszmákra" használják a szocialisták; erről Répássy Róbert, a bizottság fideszes alelnöke beszélt újságírókna
2008. szeptember 24. szerda 12:51 - Hírextra
Az alkotmányügyi bizottság még teljes létszámban hallgatta meg Jóri András adatvédelmibiztos-jelöltet, mielőtt azonban következő napirendi pontként - zárt ajtók mögött - megkezdődött volna Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszternek az utóbbi napokban nyilvánosságra került adatvédelmi és titkos megfigyelési ügyekkel kapcsolatos meghallgatása, a fideszes képviselők elhagyták az üléstermet.

Répássy Róbert elmondta: tiltakoznak az ellen, hogy ellenzéki képviselők lehallgatott telefonbeszélgetéseit törvénytelenül nyilvánosságra hozzák és bohózattá silányítják a bizottság munkáját, méltatlan módon statiszta szerepbe kényszerítve a testületet. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az utóbbi két évben rendre ellenzéki képviselők lehallgatott beszélgetéseit hozták nyilvánosságra. Példaként a Mucuska-ügyet, illetve a 2006-os tüntetéseket említette; mint mondta, azt a látszatot akarják kelteni, mintha ezek a képviselők irányítanának bizonyos eseményeket.

Ezeket a lehallgatásokat a kormány titkosszolgálata készíti. Nyilvánvalóan kormánypárti képviselők telefonbeszélgetéseit is rögzíti a technika, de azok nem kerülnek nyilvánosságra - jegyezte meg az ellenzéki politikus. Répássy Róbert szerint mindezzel kijátsszák a törvényeket, hiszen országgyűlési képviselőt csak a parlament nemzetbiztonsági bizottságának engedélyével hallgathatnának le.
 Ezekben az ügyekben azonban mindig arra hivatkoznak, hogy a telefonbeszélgetés másik résztvevőjét figyelik, de ez csak "ócska trükk".

A lehallgatásokat nem lehet lejáratásra használni - hangsúlyozta a fideszes politikus, aki a történteket "politikai banditizmusként" jellemezte, melyek súlyosan sértik a Magyar Köztársaság érdekeit és jó hírnevét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását