2024. május 5. - Györgyi

Szilveszteri fogadalmak

Egy évvégi németországi közvéleménykutatás eredménye szerint a 2008-ra vonatkozó szilveszteri fogadalmak toplistáját a "több időt akarok tölteni a családommal, barátaimmal" óhaja vezeti. A dohányzásra vonatkozó, január 1-én életbe lépő szigorítások ellené
2007. december 28. péntek 12:22 - Hírextra
Míg a korábbi esztendőkben a súlyfelesleg leadása és a dohányzás abbahagyása vezette a szilveszteri fogadalmak toplistáját, addig 2007 végén a lelkiélet került előtérbe. Berlini közvéleménykutatók másfélezer embert kérdeztek meg. A reprezentatív felmérés azt mutatja, hogy a németek 64 százaléka szeretne jövőre több időt szentelni családjának, barátjainak. A megkérdezettek háromötöde (60 %) stresszmentes 2008-as esztendőre vágyik. Minden második válaszadó jobb egészségre, magasabb jövedelemre törekszik. A fogyást csupán a németek 33 százaléka tervezi, noha a kövérek táborát 55-60 százalékosra becsülik az országban. A 2008 január 1-től a közintézményekben, iskolákban és a vendéglátóhelyek zömében tilos lesz rágyújtani. A tiltás ellenére füstölőket komoly pénzbüntetéssel szankcionálják majd. A dohányzásról mégis csak a németek 18 százaléka akar leszokni az új évben.

Az aktuális körkérdésekből kiderül, hogy a tavaly szilveszteri fogadkozásoknak mindössze 15 százaléka teljesült Németországban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását