2024. április 29. - Péter

A Gyurcsány-kormány szembefordult a teljes magyar társadalommal

Döntő jelentőségű, hogy Sólyom László nem fogalmazott meg alkotmányossági aggályokat az egészségbiztosítási törvény kapcsán, és azt sem vitatta, hogy fennmarad a társadalombiztosítás - mondta Horváth Ágnes egészségügyi miniszter pénteki budapesti sajtótáj
2007. december 28. péntek 19:28 - Hírextra
A Fidesz szóvivője közölte: a Gyurcsány-kormány szembefordult a teljes magyar társadalommal, semmibe vette az embereket, és semmibe vette azt a példátlan összefogást, amelyben szakmai szövetségek, szakszervezetek, kamarák és civil szervezetek álltak ki az egészségbiztosítás privatizációjával szemben.

Szijjártó Péter szerint "a kormány az emberek és a betegek helyett egy jól körülhatárolható üzleti kör profitérdekei alapján döntött".

Utalva Sólyom László szavaira, az ellenzéki politikus közleményében azt írta: ez a törvény rossz Magyarországnak és rossz a magyar embereknek.

A szóvivő szerint a kormány válaszút elé érkezett, de a Horváth Ágnes által elmondottak alapján úgy tűnik, "nem ad alább hatalmi gőgjéből, és továbbmegy azon az úton, amelyre a köztársasági elnök és az emberek is nemet mondtak". Mint írta, Gyurcsány Ferenc kormányának ezért viselnie kell a felelősséget a robbanásveszélyes szociális, társadalmi és politikai válsághelyzet minden további következményéért.

Az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényt december 17-én név szerinti szavazással fogadta el az Országgyűlés. Sólyom László köztársasági elnök csütörtökön jelentette be, hogy nem írja alá és nem hirdeti ki a jogszabályt, hanem megfontolásra visszaküldi a parlamentnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását