2024. április 20. - Tivadar

Beindult a Múzeumok Mindenkinek Program

Beindult a Múzeumok Mindenkinek Program, amelynek megvalósításához 438 millió forint EU-támogatással ötszáz múzeumpedagógust képeznek ki 2013-ig a szentendrei skanzenben működő Múzeumi Oktatási Képzési Központ koordinálásával - közölte a Szabadtéri Népraj
2009. március 10. kedd 19:42 - HírExtra
Cseri Miklós a támogatási szerződés aláírása alkalmával tartott ünnepségen elmondta: az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósuló koncepció alapján, az unió törekvéseivel összhangban olyan kompetencia alapú képzést vezetnek be az iskolai oktatásban, amelyben a pedagógusok a tárgyi tudás mellett különösen nagy hangsúlyt fektetnek a képességek kibontakozására, a kreativitás fejlesztésére.

A program törekvése, hogy a gyerekek egy tartalmas, izgalmas óra emlékével távozzanak az ország múzeumaiból, azzal az érzéssel, hogy "oda még vissza kell menni újabb ismeretekért". Mint elhangzott, a tapasztalatok szerint ha jól felkészült szakpedagógusok segítik a múzeumi tárgyak szemügyre vételét, az növeli a tanulás hatásfokát. Az iskolán kívüli foglakozások hozzájárulnak a gyerekek kommunikációs képességének kibontakozásához, a csoportmunka erősítéséhez is.

A program keretében a skanzen oktatási központjában már meg is kezdődött az első 15 leendő múzeumpedagógus felkészítése.

Az itt továbbképzett szakemberek a múzeumok és az iskolák közötti kapcsolatok erősítését, a szórakoztatva tanulni, tanulva szórakozni elv megvalósulását segítik elő - hangsúlyozta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását