2024. április 29. - Péter

Májusig nem újít a Malév

A Malév a novembertől márciusig tartó szünet után áprilisban sem repül New Yorkba - tudta meg a Független Hírügynökség a tengerentúli magyar utazási irodáktól. Sőt, sok jel szerint még májusban sem indul be a közvetlen Budapest - New York járat.
2007. december 27. csütörtök 07:01 - Hírextra
A Malév korábban azt jelentette be, hogy stratégiai okokból novembertől március közepéig szünetelteti a közvetlen New York-i és torontói járatát.
Most viszont kiderült, hogy áprilisban sem indulnak Malév-gépek közvetlenül New Yorkba, továbbra is az American Airlines gépeivel lehet zürichi átszállással utazni.

A Malév májusi járatai ugyan szerepelnek a menetrendben, de a Malév New York-i partnerirodái közül többen nem merik árulni a jegyeket, mert attól tartanak, hogy megismétlődik a novemberi helyzet, amikor sok ezer utas jegyét kellett átírni más járatokra.

Ha a tengeren túli irodák a bizalomvesztés miatt nem árulják májustól sem a Malév közvetlen járataira a jegyeket, az ördögi kört indíthat el, amely a Malév direkt tengerentúli járatainak végleges megszűnéséhez vezethet.

Egyes viszonteladók meggyőződése az, hogy ez elkerülhetetlen, mert a Malév új tulajdonosa az orosz piacokat részesíti előnyben, másrészt a közvetlen járatok megszűnése miatt olyan mértékű a felháborodás, hogy az utasok a konkurrens légitársaságokat - így a Deltát, a Lufthansát - választják inkább.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását