2024. május 4. - Mónika, Flórián

Már nem tabutéma a "fordított rasszizmus"

Szerdán már nem volt életveszélyben az a német nyugdíjas férfi, akit karácsony küszöbén vert félholtra két külföldi fiatal. Konzervatív politikusok rasszista támadásról beszélnek. A brutális bűncselekményt rögzítette a müncheni metró térfigyelő kamerája,
2007. december 26. szerda 15:09 - Hírextra
A 17 éves görög fiú, és 20 esztendős török barátja a müncheni földalatti egyik állomásán ütlegelt és rugdalt félholtra egy idős német állampolgárt. A 76 esztendős nyugdíjas életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. A brutális bűncselekményt rögzítette a metró térfigyelő kamerája, így néhány órán belül bilincs kattant az aljas páros csuklóján. Ellenük 2008-ban emberölési kisérlet miatt indítanak majd pert.

Bajorországban az ünnepeket beárnyékoló véres tragédia kapcsán mind hangosabbak azok a vélemények, hogy a súlyos vétséget elkövető külföldieket - büntetésük letöltése után - ki kell utasítani Németországból. Jogi szakemberek a mostani üggyel kapcsolatban arra emlékeztetnek, hogy a görög tettest fiatalkorú EU-polgárként nem lehet kitoloncolni, ez csak a török ifjú esetében realizálható.

Kristina Köhler a Kereszténydemokrata Párt (CDU) belpolitikai szakértője karácsonykor arra hívta fel a figyelmet, hogy nem szabad tabuként kezelni, hogy a 82 millió lakosú Németországban élő 7,5 millió idegenajkú polgár egy része visszaél az ország vendégszeretetével. "Ha egy külföldi fiatal összever egy németet, az épp úgy rasszista ügy, mint fordítva" - szögezte le a konzervatív politikusnő.

A németországi idegenellenes atrocítások miatt a két német állam újraegyesítése óta már több, mint 130 ember vesztette életét. Arról nincs hivatalos statisztika, hogy külföldiek hány németet gyilkoltak meg 1990 óta.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását